π
decorationdecorationdecoration

De voorbereiding

Het is voor ons belangrijk om een goed beeld te krijgen van uw wensen en eisen. Hiervoor komen wij het liefst bij u langs voor een persoonlijk gesprek. Dit kan veel misverstanden voorkomen.

Tijdens dit gesprek komen zaken zoals uiterlijk, inhoud en functionaliteit aan de orde. Aan de hand van dit gesprek kunnen wij een goede schatting van de kosten maken.

Als voorbereiding op het gesprek krijgt u een lijst met punten toegestuurd. De lijst geeft u een idee van de inhoud van het geprek. De belangrijkste punten zijn:

 • Wat is het doel van de website?
 • Wie gaan de website bezoeken?
 • Welke stijl krijgt de website?
 • Misschien heeft u een huisstijl of bepaalde kleuren?
 • Welke stijl moet de website absoluut niet krijgen?
 • Heeft u voorbeelden van b.v. andere websites die u aanspreken?
 • Heeft u afbeeldingen of andere media voor de website?
 • Op welke manier gaat de site worden gebruikt? Bijvoorbeeld het verstrekken van informatie.
 • Welke onderdelen moet de site krijgen en wat moet de site kunnen?
 • Welke informatie op de site is toegankelijk voor bezoekers en wat is alleen voor u bedoeld?
 • Welke informatie wilt u zelf eenvoudig kunnen aanpassen?
 • Welke informatie is belangrijk en wat kan er naar de achtergrond?
 • Moet de website rekening houden met zoekmachines (Google). Waar zoeken potentieele bezoekers op als ze u zoeken?
 • Wie is de opdrachtgever ?
 • Wie kunnen wij raadplegen tijdens de bouw van de website?
 • Wanneer moet de website klaar zijn?

Niet alle punten zijn voor u van belang, anderen kaarten wellicht dingen aan waar u nog niet aan gedacht had.

De start van het project

Na de voorbereiding worden gemaakte afspraken vastgelegd.  U krijgt een overzicht toegestuurd met daarop een aantal vaste contact punten. Deze contact punten zijn er voor bedoeld om te zorgen dat de bouw van de website voorspoedig verloopt.

Het eerste contactpunt is is ervoor om te zorgen dat de structuur van de website en de grafische componenten voldoen aan de gemaakte afspraken. U kunt dan een vroegtijdige versie van u website bekijken. Veel onderdelen van de website missen dan nog. Op dit punt hebben eventuele aanpassingen een minimale invloed op de bouw van de website.

Functioneel ontwerp

Het functioneel ontwerp is een uitgeklede versie van de website. De menu's zijn sober, de inhoud alleen ter illustratie. Het functioneel ontwerp is voor de structuur van de website vast te leggen.

De structuur is iets anders dan de layout van een website. De layout bepaald bijvoorbeeld op welke plaats een afbeelding komt en hoe groot deze is. De structuur bepaald vanaf waar een pagina berijkbaar is.

Grafisch ontwerp

Tijdens deze fase wordt bepaald hoe de grafische elementen van de website eruit komen te zien. Denk hierbij aan de knoppen, het hoofdmenu of een banner.

Na het grafische ontwerp is er een contactpunt. Bepaalde aspecten van de website worden hier door u gekeurd.

Implementatie front end

De front end is het gedeelte van de website waar normale bezoekers komen. Tijdens deze fase wordt het functioneel en grafisch ontwerp samengevoegd. Ook de 'feel' van de site wordt hier bepaald. Dus hoe gedragen de knoppen en andere elementen zich?

Op dit punt in het project is het uiterlijk van de website geheel af. Dit betekent niet dat de website af is. De website valt nu te vergelijken met een auto waar de motor van mist.

Ook nu is er weer een contact moment. Het uiterlijk van de website wordt hier gekeurd.

Content Management System (CMS)

Het Content Management System (CMS) van de website is niet voor gewone bezoekers toegankelijk. Het CMS wordt gebruikt om teksten of afbeeldingen te veranderen.

Op dit punt is de bouw van de website is voltooid. De site moet nu nog worden gevuld met teksten, data en eventuele afbeeldingen. Het vullen van de site gaat met behulp van het CMS.

Het vullen van de website

Tijdens deze fase krijgt de site zijn inhoud. De onverandelijke gedeelten worden door ons gedaan. De variabele gedeeltes kunt u eventueel zelf doen. Wij laten u graag zien hoe dit kan. De inhoud zoals teksten of prijslijsten moeten door u worden aangeleverd.

Dit is een goed moment om uzelf bekend te maken met de nieuwe website. Wanneer u zelf de website wilt onderhouden is het aan te raden om nu ook zelf de website te vullen.

Opleveren van de site

Wanneer u akkoord gaat met het eindresultaat kan de site 'live' gaan. De website krijgt zijn vaste internet adres (www.het-adres-van-de-website.nl). En het wordt ondergebracht bij een hosting bedrijf.

Een hosting bedrijf zorgt ervoor dat de website vanaf het internet te bereiken is. Het hostingbedrijf rekent hier een bepaald bedrag per maand voor. Het bedrag hangt af van de bezoekers aantallen van de website. Voor een gemiddelde website wordt ongeveer 8 euro per maand gerekend.

Onze websites kunnen bij de meeste hosting bedrijven worden ondergebracht. Het is echter wel belangrijk dat het bedrijf zorgvuldig met de website en eventuele niet publieke gegevens omgaat. Een betrouwbaar hosting bedrijf gevestigt in Nederland verdient hierdoor de voorkeur.

Nu de site in gebruik is

De website is in gebruik en u ontdekt nu pas dat een knop het niet doet. Deze dingen kunnen altijd gebeuren. Wij passen dit kosteloos voor u aan tijdens de eerste twee weken na oplevering.

Het kan ook gebeuren dat de website moet worden uitgebreid of extra functionaliteit moet krijgen. Doordat wij onze websites modulair opbouwen is dit in de meeste gevallen geen probleem. Voor deze werkzaamheden gebruiken wij onze standaard uurtarieven.